O aeronavă RC-135W Rivet Joint a forțelor aeriene americane a zburat din Regatul Unit în spațiul aerian ucrainean, potrivit serviciului global de urmărire a zborurilor Flightradar24, anunță Defence Blog.

Un avion spion american a fost văzut zburând deasupra spațiului aerian ucrainean sâmbătă dimineața, ora locală, potrivit serviciului de urmărire a zborurilor.

RC-135W Rivet Joint este o aeronavă de informații, supraveghere și recunoaștere de dimensiunea unui avion de linie, care a fost concepută pentru a colecta date de telemetrie și alte informații electronice

Aeronava de recunoaștere oferă consumatorilor la nivel național capacități de colectare, analiză și diseminare a informațiilor la fața locului aproape în timp real.

Aeronava este un C-135 modificat pe scară largă. Modificările Rivet Joint sunt în principal legate de suita sa de senzori la bord, care permite echipajului misiunii să detecteze, să identifice și să geolocalizeze semnalele în întregul spectru electromagnetic. Echipajul misiunii poate transmite apoi informațiile adunate într-o varietate de formate către o gamă largă de consumatori prin intermediul echipamentelor de comunicații a Rivet Joint.

Mai multe surse spun că motivul apariției aeronavei americane de recunoaștere deasupra Ucrainei a fost activarea sistemelor Buk rusești de-a lungul graniței. Un sistem rusesc de rachete sol-aer Buk a fost mutat într-o nouă locație, lângă satul Maslovka, lângă Voronezh, la mică distanță de granița cu Ucraina.

Sursă foto: posterazzi.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.