Un avion militar care desfășura misiuni de supraveghere și recunoaștere s-a prăbușit miercuri (15.07.2020) într-o zonă muntoasă din estul Turciei, a informat joi presa locală, citată de The News International.

Avionul s-a prăbușit în Munții Artos, un vulcan latent din provincia Van, a declarat ministrul turc de interne, Suleyman Soylu, informrază agenția de știri Anadolu.

Comunicarea cu aeronava, în care se aflau doi piloți și cinci ofițeri din cadrul personalului tehnic, s-a pierdut în jurul orei 22:45, iar avionul s-a prăbușit la o altitudine de circa 2.200 de metri.

Ministrul Suleyman Soylu s-a deplasat ulterior la locul accidentului, conform imaginilor postate de acesta pe contul său de Twitter.

Potrivit Anadolu, aeronava se află îm timpul unei misiuni de recunoaștere și supraveghere în provinciile Van și Hakkari, populate majoritar cu etnici kurzi.

Provincia Hakkari se învecinează cu Irakul și a fost terenul a numeroase confruntări între forțele turce și militanții kurzi de-a lungul ultimului deceniu.

Sursă foto: fighterjetsworld.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.