Aeronava AN-124 a aviaţiei militare de transport a Forţelor Aeriene din Federaţia Rusă, care a aterizat pe 19.04.2020 la Chişinău, cu ocazia livrării de produse medicale din China pentru Republica Moldova, la decolarea de pe aeroportul din Chişinău a ales să devieze zborul prin România şi a survolat baza de la Deveselu, scrie Adevărul.

Sursă foto: adevarul.ro

„Înregistrarea oficială a zborului arată survol pe deasupra a trei state NATO, toate sub pretextul unui transport umanitar. În timp, probabil, se va decanta ce este greșeală de ceea ce este spionaj efectiv, agresiv, împotriva NATO. Folosind însă astfel de metode, la adăpostul unor gesturi prezentate drept ajutoare, Rusia forțează narative anti-occidentale evidente. Iar efectul, pe termen scurt, este că încrederea în Rusia nu este la fel de afectată precum încrederea în UE sau încrederea în modelul occidental. Statele din est vor rămâne, măcar pentru o populație, cu sentimentul că Vestul nu a ajutat foarte mult și că este chiar cauza tuturor acestor probleme”, precizează Dan Sultănescu, analist politic.

În noaptea zilei de 19.04.2020, 50 de tone de produse medicale din China, destinate luptei împotriva noului coronavirus, au ajuns la Chișinău, cu aeronava AN-124 a aviației militare ruse. Aceasta este a doua aeronavă ca mărime, după Boeing 747, și are capacitatea de a transporta o greutate de 150 de tone.

Serviciile de transport au fost gratuite, ca urmare a unei înțelegeri între Igor Dodon și autoritățile de la Moscova. Președintele Republicii Moldova i-a mulțumit liderului de la Kremlin pentru transport, dar și Chinei pentru asistența și produsele medicale oferite.

Sursă foto: ruaviation.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.