Avioane de vânătoare ruse Su-27 au fost desfășurate miercuri (02.07.2020) pentru a intercepta aeronava americane RC-135 Rivet, avion de spionaj care zbura deasupra Mării Negre.

Ministerul rus al apărării a raportat că avioanele Su-27 ale Flotei Mării Negre au fost desfășurate pentru a intercepta un avion de recunoaștere strategică al forțelor aeriene din SUA RC-135, în momentul în care cel din urmă zbura aproape de peninsula Crimeea, arată Defence Blog.

„La 01.07.2020, forțele de apărare aeriene din districtul aerian de sud au descoperit în timp util operațiunile aeronavelor de recunoaștere ale forțelor aeriene ale SUA deasupra Mării Negre și au fost escortate de avioanele ruse”, se arată în comunicat.

Interceptarea de miercuri vine după alte evenimente similare petrecute luna trecută, în care avioanele de vânătoare ruse au interceptat aeronavele de recunoaștere ale forțelor aeriene ale Armatei SUA, aflate la aproximativ 50 de mile distanță de coasta Mării Negre în zona Crimeei.

O altă astfel de situația s-a înregistrat la 26.06.2020, când avioanele de vânătoare Su-30 au interceptat avionul de patrulă P-8A „Poseidon” al Marinei SUA, aeronavele de recunoaștere strategică RC-135 și o aeronavă KC-135, care se apropie de frontiera de stat a Federației Ruse peste apele neutre ale Mării Negre.

„Aeronava rusă a efectuat zborurile respectând cu strictețe regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian peste apele neutre, fără a încălca frontierele altor state”, a precizat ministerul rus al apărării.

Sursă foto: thedrive.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.