Un avion de luptă MiG-29 al forțelor aeriene din Bulgaria s-a prăbușit în Marea Neagră în timpul exercițiilor militare „Shabla 21”, anunță presa bulgară, citată de Hotnews, precizând că pilotul nu a fost găsit deocamdată.

În mare a fost găsită, în jurul orei 10:00, vesta de salvare a pilotului, potrivit BNT. Căutările continuă, fiind implicate Marina, Forțele Aeriene, Comandamentul Forțelor Reunite și Poliția de Frontieră, potrivit Novinite.

Ministrul apărării, Georgi Panayotov, și premierul interimar, Stefan Yanev, au plecat miercuri dimineață (09.06.2021) spre locul incidentului. „La operațiunea de căutare și salvare a pilotului participă tot ce avem. Nu avem niciun semn de la el, a dispărut brusc de pe radar”, a declarat ministrul apărării.

„Sunt două fregate în zona accidentului, […] la bord are un dispozitiv de măsurare a adâncimilor și de căutare a epavei aparatului. Nu a fost localizat încă. Elicoptere ale Forțelor Aeriene și ale Marinei, plus o dronă, sunt implicate”, a adăugat acesta.

Sursă foto: seenews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.