Autoritățile austriece au anunțat luni (24.08.2020) că expulzează un diplomat rus pentru încălcarea privilegiilor diplomatice, ceea ce a determinat ca și Rusia să expulseze un diplomat austriac ca răspuns la decizia Vienei, scrie Euronews.

Ministerul austriac de externe a declarat că diplomatului rus i-a fost impus să plece, întrucât comportamentul său nu era compatibil cu Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice, a informat Agenția de presă din Austria. Nu au fost oferite alte detalii cu privire la motivele expulzării.

Ziarul austriac Kronen Zeitung a raportat că diplomatul rus este implicat în acțiuni de spionaj economic la o firmă din domeniul tehnologiei de ani de zile și a fost ajutat de un cetățean austriac.

Se pare că diplomatul rus are ca termen data de 01.09.2020 pentru a părăsi țara.

Ambasada Rusiei a declarat pe site-ul său că este „îngrozită de decizia nefondată a autorităților austriece, care dăunează relațiilor constructive ruso-austriece”.

În câteva ore de la decizia de la Viena, Rusia a declarat un diplomat austriac ca persona non-grata după ce l-a chemat luni pe ambasadorul austriac Johannes Aigner.

Mișcarea vine la două luni după ce un colonel în rezervă din armata austriacă a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru spionarea Rusiei. În urmă cu mai puțin de o săptămână, Norvegia a expulzat un diplomat rus pentru acțiuni de spionaj industrial.

Sursă foto: promoteukraine.org

1 COMENTARIU

  1. În anul 1849, revoluționarii maghiari au învins armata austriacă pregătindu-se să înființeze Ungaria cu tot cu Transilvania. La solicitarea Austriei, armata rusă a intervenit înfrângând pe unguri, salvând Imperiul Austriac.
    În anul 1945, locuitorii din Viena au trimis o delegație la trupele sovietice care înaintau spre Viena să nu distrugă orașul în război cu hitleriștii, și astfel Viena nu a suferit cum a fost Budapesta.
    Așa că, se vor înțelege ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.