Ministerul Apărării Naționale avertizează că subiectele privind reintroducerea serviciului militar obligatoriu pentru cetățenii români și ale mobilizării rezerviștilor sunt false și circulă în spațiul public, în special în mediul online, de foarte multă vreme.

Ar putea fi o imagine cu telefon, ecran şi text care spune „O FAKE NEWS RO-Alert: RO- Extreme Alert ATENTIE !!!! Acesta nu este un exercitiu!!! In urma evenimentelor petrecute aceasta dimineata tara vecina Ucraina, activeaza automat ordinul NR. 312/28. Asadar, daca varsta dumneavoastra este cuprinsa intre 20 35 de ani, aveti dispozitie 72 de ore sa va prezentati cel mai apropiat centru de inrolare”

În România, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat prin legea nr. 395 din 16 decembrie 2005.

Potrivit acestui act legislativ, începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, se suspendă (art. 2).

Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condiţiile legii (art. 3).

Ca atare, reluarea încorporărilor se poate face DOAR în situația decretării uneia dintre cele trei stări menționate mai sus.

AICI Puteți accesa Legea 395 din 16 decembrie 2005 privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu şi trecerea la serviciul militar pe bază de voluntariat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.