Israelul a lovit mai multe ținte ale Hamas din Fâșia Gaza, sâmbătă dimineață (27.06.2020), după ce două rachete au fost lansate în Israel din enclava de coastă, vineri seara, potrivit armatei israeliene (IDF), informează Jewish News Syndicate.

Avioanele de vânătoare israeliene au lovit un atelier de fabricare a rachetelor și o facilitate de fabricare a armelor, a declarat armata într-un comunicat.

„Atacurile asupra acestor ținte împiedică capacitatea de dezvoltare a organizației teroriste Hamas”, se arată în declarația IDF. „IDF privește cu mare seriozitate orice activitate distructivă îndreptată către teritoriul israelian și va continua să acționeze în funcție de nevoi împotriva încercărilor de a face rău civililor israelieni”.

Nu au fost raportate victime și niciun grup palestinian nu a revendicat responsabilitatea pentru rachetele care au lovit vineri teritoriul israelian. Cu toate acestea, Israel consideră Hamas responsabilă pentru toată activitatea teroristă provenită din Fâșia Gaza.

„Organizația teroristă Hamas poartă responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în Fâșia Gaza, iar acțiunile teroriste împotriva cetățenilor israelieni vor avea consecințe”, mai precizează IDF.

Hamas a avertizat Israelul cu atacuri joi, în cazul în care va continua cu planul său de a-și extinde suveranitatea pe Valea Iordaniei și în anumite părți ale Iudeii și Samariei, sub egida planului „Pace către prosperitate” al SUA.

Armata Israelului se pregătește pentru o gamă completă de scenarii care ar putea rezulta dintr-o decizie a guvernului de a continua planul de anexare a teritoriilor ocupate de palestinieni.

Sursă foto: middleeasteye.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.