Aproximativ 15 persoane au fost ucise într-un atac operat de o dronă turcă în nordul Irakului, a precizat marți (11.08.2020) televiziunea irakiană Alsumaria News, care citează surse din interiorul forțelor de securitate, potrivit Bulgarian Military.

Potrivit postului TV, cinci polițiști de frontieră irakieni, inclusiv doi ofițeri și zece membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) s-au numărat printre victime. În plus, cinci civili ar fi fost uciși în urma atacului.

Tot marți, Sky News Arabia a raportat doar cinci morți. Potrivit Sky News Arabia, o dronă turcă a atacat din greșeală un convoi al polițiștilor de frontieră irakieni la nord-est de Erbil.

Administrația prezidențială irakiană a condamnat atacul cu drone turce, care a vizat forțele irakiene de frontieră din regiunea nordică a Kurdistanului și a calificat-o drept un „atac flagrant” și o încălcare a suveranității irakiene.

„Condamnăm atacul flagrant al Turciei operat cu o aeronavă fără pilot care a vizat Sayyid Kan din regiunea Kurdistan”, a declarat administrația irakiană.

Declarația a continuat: „Operațiile militare turce repetate în teritoriilor irakiene reprezintă o încălcare gravă a suveranității Irakului și o încălcare clară a legilor și acordurilor internaționale, dar și a relațiilor de bună vecinătate și condamnăm aceste acte agresive care au condus la martiriul unor cetățeni nevinovați, pe lângă cel al ofițerilor grăniceri”.

În comunicatul administrației prezidențiale s-a mai solicitat Turciei să înceteze atacurile și să se așeze la masa negocierilor, unde să dezbată situația pentru a găsi o soluție pașnică la diferendele existente între cele două state.

Forțele armate turce operează periodic atacuri asupra țintelor PKK din nordul Irakului, unde organizația are tabere, adăposturi, posturi de comandă și depozite de arme.

Sursă foto: rt.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.