Avioane, tancuri și drone ale armatei israeliene (IDF) au lansat atacuri asupra țintelor Hamas, în dimineața zilei de luni (24.08.2020), ca răspuns la atacurile repetate cu baloane incendiare lansate din Gaza către teritoriile israeliene, informează IDF, potrivit The Times of Israel.

Forțele de apărare din Israel au declarat că au atacat „posturile militare și infrastructura subterană a grupului terorist Hamas din sudul Fâșiei Gaza”. Atacurile au venit ca răspuns la lansările de baloane explozive înspre Israel din seara zilei de duminică.

Pe parcursul zilei de duminică, zeci de baloane care transportau explozibili și dispozitive incendiare au fost lansate în sudul Israelului, provocând cel puțin 28 de incendii, au spus oficialii.

Din cauza lansării continue de dispozitive explozive și incendiare, o sursă din interiorul forțelor de securitate a declarat că autoritățile israeliene au suspendat și tranzitul vehiculelor care transportă mărfuri către Gaza prin trecerea Erez.

„În urma încălcării continue a stabilității și securității și în urma deciziei de închidere a coridorului comerciale Kerem Shalom, cu excepția echipamentelor umanitare, importul a fost efectuat prin punctul de trecere Erez, care se va opri, de asemenea, începând de astăzi”, a declarat sursa pentru The Times of Israel.

Sursă foto: thedefensepost.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.