Avioane de război israeliene au desfășurat atacuri asupra unor ținte Hamas din Fâșia Gaza, în dimineața zilei de marți (18.08.2020), ca răspuns la atacurile repetate cu baloane incendiare asupra teritoriilor israeliene, a precizat armata israeliană (IDF) într-un comunicat, scrie The Times of Israel.

IDF a declarat că a atacat „infrastructura subterană a grupului terorist Hamas”, dar nu a oferit alte detalii cu privire la ținte.

Agenția de știri al-Resalah, despre care se știe că are conexiuni cu Hamas, a raportat bombardamente ale IDF în nordul Fâșiei Gaza, în sud aproape de orașul Rafah, dar și în proximitatea Aeroportului Internațional Yasser Arafat.

Ostilitățile recente au izbucnit de-a lungul frontierei Gaza-Israel, după luni de zile în care a existat o relativă stare de calm.

Săptămâna trecută, grupurile de tineri palestinieni afiliați Hamas, grup terorist care a preluat controlul asupra Gaza de la forțele palestiniene rivale în 2007, au aruncat baloane incendiare spre Israel, dând foc suprafețelor de teren agricol. Israelul, care îi acuză pe teroriștii Hamas de acțiunile violente de pe teritoriile israeliene, a răspuns cu atacuri aeriene asupra țintelor militare ale Hamas, a interzis pescarilor din Gaza să iasă pe mare și a închis principalul coridor comercial înspre Israel.

Marți, este programtă oprirea principalei centrale din Gaza, deoarece închiderea coridorului Kerem Shalom a redus aprovizionarea cu combustibil, agravând criza energetică și reducând funcționarea curentului electric la numai 4 ore pe zi.

Hamas spune că Israelul nu a onorat înțelegerile anterioare la care au ajuns cu ajutorul Egiptului și Qatarului, în care Israelul ar trebui să relaxeze blocajul pe care l-a impus asupra Fâșiei Gaza și să permită derularea de proiecte majore care să ajute la salvarea economiei din Gaza aflată în colaps.

Sursă foto: iswnews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.