Un petrolier iranian a fost, sâmbătă (24.04.2021), ţinta unui atac în apropierea coastelor Siriei, care s-a soldat cu trei morţi şi a avariat unul din rezervoarele navei, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Reuters.

OSDO, cu sediul la Londra şi care dispune de o vastă reţea de surse în Siria, nu a fost în măsură să precizeze imediat originea atacului care nu a fost revendicat.

„În momentul atacului, petrolierul iranian care venea din Iran era staţionat nu departe de portul sirian Banias”, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. „Cel puţin trei sirieni au fost ucişi, dintre care doi membri ai echipajului”.

Directorul OSDO a spus că nu ştie „dacă a fost un atac israelian”, în contextul în care Israelul a vizat în mod repetat poziţiile Iranului în Siria, ţară vecină cu statul evreu şi aflat în război din 2011.

Republica Islamică Iran, care ajută militar regimul Bashar al-Assad în Siria, este un duşman al Israelului. Tensiunile sunt foarte puternice între cele două ţări şi în urmă cu circa zece zile Iranul a acuzat Israelul de „sabotaj” la uzina sa de îmbogăţire a uraniului din Natanz.

La Damasc, Ministerul Petrolului, citat de agenţia oficială de presă Sana, a afirmat că „un incendiu a izbucnit într-unul dintre rezervoarele” unui petrolier neidentificat „după ce a fost probabil ţinta unui atac cu drone“, în largul portului Banias (vest). Incendiul este „sub control”, potrivit ministerului.

Sursă foto: reuters.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.