Direcţia Medicală a MApN a dispus măsuri pentru suplimentarea forţelor şi mijloacelor puse la dispoziţia sistemului medical naţional pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19. Măsura a fost adoptată din ordinul ministrului apărării naţionale, Nicolae Ciucă, informează evz.ro.

Astfel, Armata pune la dispoziție locuri pentru pacienți în spitalele militare din Sibiu și din Iaşi, asigură voluntari pentru unitățile medicale COVID şi personal pentru efectuarea anchetelor epidemiologice, se arată într-un comunicat de presă al MApN. Potrivit sursei citate, Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu devine unitate medicală de suport COVID-19, cu o capacitate de 11 paturi.

„Începând cu seara zilei de sâmbătă (31.10.2020), unitatea spitalicească militară din Sibiu va prelua pacienţi pozitivi la infecţia cu SARS-CoV-2, având destinate în acest sens şase paturi pentru pacienţii cu forme medii şi cinci paturi ATI, pentru formele severe şi grave. Pacienţii vor fi direcţionaţi la unitatea medicală militară de Spitalul Judeţean Sibiu”, se arată în comunicatul de presă transmis de minister.

Începând cu duminică (01.11.2020), ora 12.00, Secţia „COVID-19” a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă din Iaşi îşi va mări capacitatea de la 16 la 30 de paturi pentru tratarea pacienţilor cu forme medii, care necesită suport de oxigen.

De asemenea, Institutul Medico-Militar (IMM) va sprijini Direcţiile de Sănătate Publică ale Municipiului Bucureşti şi judeţului Mureş pe două linii de efort.

Studenţi din anii 2 şi 3 ai IMM îşi vor desfăşura în mod voluntar activitatea, începând cu 02.11.2020, în cadrul call-center-urilor operaţionalizate de cele două DSP, pentru desfăşurarea anchetelor epidemiologice. Repartizarea studenţilor voluntari către cele două DSP se va face pe baza nevoilor zilnice de suplimentare a personalului.

Sursă foto: institutul-medico-militar.mapn.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.