Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski dă asigurări că a „spart planul” Rusiei în a treia zi a invaziei ruse a Ucrainei şi îi îndeamnă pe ruşi să-i spună lui Putin să oprească războiul, relatează AFP.

„Am rezistat şi respingem cu succes atacurile inamice”, declară el într-o înregistrare video postată pe Facebook.

„Luptele continuă în numeroase oraşe şi regiuni din ţară (…), însă armata noastră este cea care controlează oraşele-cheie din jurul capitalei. Ocupanţii voiau să blocheze centrul statului nostru şi să-şi plaseze marionetele lor, ca la Doneţk. Le-am spart planul”, subliniază el.

„Inamicul a folosit totul împotriva noastră: rachete, avioane de vânătoare, drone, artilerie, vehicule blindate, sabotori, paraşutişti”, enumeră Volodimir Zelenski.

În acestă dimineață un bloc de locuințe a fost lovit de o rachetă la primele ore ale dimineții de sâmbătă. Ministerul de Interne transmite că nu sunt victime.

Tot astăzi, Ambasada Ucrainei la Ankara a anunțat că armata a distrus un convoi militar rusesc cu o dronă militară furnizată de Turcia, potrivit unei postări pe Twitter.

După a doua zi de război, ministrul ucrainean al Sănătății anunță, potrivit Reuters, un bilanț tragic: 198 de morți și peste 1.100 de răniți, dintre care 33 copii,. Nu este clar însă dacă ultimele raportări vizează situația victimelor doar în rândul civililor.

Anterior, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a transmis că 35 de persoane, dintre care doi copii, au fost rănite în urma atacurilor de noaptea trecută. Acesta a mai declarat că nu există o prezență militară majoră a rușilor în Kiev, dar a fost raportată prezența unor grupuri active de sabotori ruși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.