Ministerul apărării din Polonia va numi un responsabil special plenipotențiar ce va avea în atribuții elaborarea și implementarea noii strategii pentru operațiuni în spațiu, arată Milmag.

Acesta va fi numit de către ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, și va ca sarcină să prezinte șefului Statului Major General al forțelor armate diverse programe, proiecte și procese care să conducă la crearea de noi domenii de activitate în sfera militară.

Un interes crescut și prioritate reprezintă: imagistica prin satelit; observarea și recunoașterea situațională în spațiu; telecomunicațiile prin satelit; plasarea de sateliți pe orbită.

Mai mult, noul reprezentant plenipotențiar va trebui să pună în aplicare orientările NATO pentru strategiile spațiale ale anumitor state membre în domenii de planificare strategică, operațională, industrială și științifică. Acesta va reprezenta, totodată, ministerul apărării în cadrul forumurilor internaționale – NATO, UE, Agenția Europeană de Apărare și Agenția Spațială Europeană.

Sursă foto: poland.pl

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.