Regimul condus de Bashar al-Assad și autoritățile libiene paralele, care se opun guvernului recunoscut de ONU, au bătut palma în vederea cooperării pentru confruntarea adversarului de la Ankara. Duminică (15.03.2020) a avut loc o întâlnire în capitala siriană între mareșalul Khalifa Haftar și ministrul de externe sirian, Walid Muallem, în vederea stabilirii condițiilor de colaborare.

Armata Națională Libiană (LNA), condusă de Khalifa Haftar, a promis oficialilor de la Damasc să ofere orice fel de asistență în lupta împotriva militanților și a armatei turce, precizează agenția de știri AviaPro.

Ținând cont de pierderile pe scară largă ale turcilor în Libia, asistența oferită de LNA poate fi de mare ajutor, mai ales că Turcia a suferit pierderi imense în doar două săptămâni de război împotriva armatei siriene.

Purtătorul de cuvânt al LNA, generalul maior Ahmad al-Mismari, a informat că liderul armatei, mareșalul Khalifa Haftar, intenționează să stabilească o cooperare cu guvernul sirian în problema teroriștilor trimiși de Turcia în Libia.

Al-Mismari a mai menționat că, în conformitate cu ultimele date, în Libia există acum cel puțin 7.500 de jihadiști care au ajuns în țara nord-africană, cel mai probabil cu sprijinul autorităților de la Ankara, transmite Nation News.

Sursă articol: bulgarianmilitary.com

Sursă foto: middleeasteye.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.