La sfârșitul lunii februarie, producătorul german KMW (Krauss-Maffei Wegmann) a început asamblarea primului tanc principal de luptă (MBT) Leopard 2A4, modernizat și recondiționat, la uzina din Munchen. Vehiculele, împreună cu alte 11 Leopard 2A4 provenind din stocurile Bundeswehr, vor fi livrate armatei ungare până la sfârșitul anului 2020.

Livrarea de Leopard 2A4 MBT către Ungaria face parte dintr-un acord mai larg semnat la 19.12.2018 între Ministerul Apărării din Ungaria și KMW. Acordul, care are o valoare estimată de 0,5 – 1 miliard de euro, acoperă, de asemenea, achiziția a 44 de autovehicule Leopard 2A7 + MBT, 24 de Panzerhaubitze 2000, precum și 13 vehicule de tip camion din gama HX și TGS de la compania Rheinmetall MAN Military Vehicles.

Potrivit prevederilor contractului, livările ar trebui să înceapă în acest an și să se finalizeze până în 2025. Acordul include, totodată, pachete de instruire și logistică.

Achiziționarea Leopard 2A7 + MBT și Panzerhaubitze 2000 vor aduce un nou suflu în ceea ce privește modernizarea armatei ungare. Forțele militare maghiare operează până în zilele noastre modelele de tanc T-72M / M1 din perioada URSS și mitraliere M1955 (D-20) tot de producție sovietică, care nu mai îndeplinesc cerințele moderne ale câmpului de luptă.

Sursă articol: milmag.eu

Sursă foto: artitecshop.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.