În urma unui proces internațional de licitație care a durat câțiva ani, Republica Cehă a decis să achiziționeze sistemul de apărare aeriană SPYDER al producătorului israelian Rafael, a anunțat duminică (27.09.2020) compania din domeniul apărarii, informează Israel Defense.

Ministerul ceh al apărării a informat Direcția de cooperare internațională în domeniul apărării  din Israel cu privire la decizia sa de a dota armata cehă cu acest sistem, a precizat Rafael.

Vineri (25.09.2020), guvernul ceh a aprobat lansarea negocierilor pentru procurarea a patru baterii SPYDER în cadrul unui acord de tip government-to-government (G2G) între cele două țări. Israelul a fost selectat ca unic furnizor pentru proiect, iar acordul preconizat între ministerele apărării din cele două țări este estimat la o valoare de ordinul sutelor de milioane de dolari, potrivit companiei israeliene.

SPYDER (Python & Derby sol-aer), este un sistem de rachete sol-aer cu capabilități de reacție rapidă, proiectat pentru a contracara atacurile unei game largi de amenințări aeriene, inclusiv avioane, elicoptere și drone. SPYDER include un sistem radar produs de Elta, o filială a Israel Aerospace Industries.

„Mulțumim guvernului ceh pentru parteneriat și pentru decizia de a-și echipa armata cu sisteme de apărare aeriană israeliene. Acesta este un alt pas semnificativ în consolidarea relațiilor de securitate dintre cele două țări și este, de asemenea, o veste minunată pentru industriile de apărare israeliene într-o perioadă atât de complexă”, a declarat ministrul israelian al apărării, Benny Gantz.

„Suntem foarte mândri că am fost selectați pentru a furniza sisteme SPYDER Republicii Cehe printr-un proces G2G. Decizia de a selecta SPYDER, dezvoltată și produsă de Rafael, reprezintă un vot important de încredere în capacitățile noastre de apărare aeriană dovedite de-a lungul anilor printr-o varietate de soluții care se întind de la Iron Dome, David’s Sling și sistemul de apărare aerian SPYDER, testate cu succes în luptă în diferite țări din întreaga lume”, a precizat Ariel Karo, EVP în marketing și dezvoltarea afacerii la Rafael.

Sursă foto: timesofisrael.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.