Armata britanică intenționează să înființeze un nou regiment dedicat forțelor pentru operații speciale. Un regiment de circa 1.000 de soldați urmează să fie creat ca parte a viitoarei reforme a forțelor armate ale Marii Britanii, explică site-ul soldat-und-technik, citând surse din presa britanică.

Potrivit sursei, regimentul urmează să fie format din patru batalioane de aproximativ 250 de soldați, primul fiind așteptat să fie pregătit pentru misiune la sfățitul anului.

Pe lângă forțele specializate de infanterie și recunoaștere,  specialiști în război electronic și operații cibernetice vor deveni, de asemena, parte a noului regiment al forțelor special.

Regimentul va colabora, de asemenea, cu trupele „Influence and Outreach”, specializate în exploatarea social media și comunicare online, pentru a culege informații despre inamic și situația din câmpul de luptă, potrivit mass-media britanică.

Sarcina principală a regimentului va fi aceea de a sprijini cooperarea și instruirea forțelor de securitate din țările partenere. Similar forțelor speciale ale armatei americane cunoscute sub numele de „Beretele Verzi”, soldații cu o amprentă logistică redusă ar trebui să instruiască forțele locale din zonele de conflict ca parte a așa-numitelor operații de asistență militară, precum și să le însoțească în luptă atunci când este cazul.

Sursă foto: sofrep.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.