Ministerul Apărării din Marea Britanie (MoD) a anunțat că a pregătit un număr suplimentar de 10.000 de militari pentru a-și consolida forța de sprijin în lupta cu pandemia de COVID-19.

Această decizie duce numărul total de personal aflată în pregătire de urgență, pentru a ajuta Marea Britanie să răspundă la criza medicală, la 20.000. Personalul este instruit pentru a conduce cisternele de oxigen pentru Serviciul Național de Sănătate (NHS), iar cercetătorii de la Laboratorul de Știință și Tehnologie a Apărării (DSTL) sunt trimiși să sprijine structurile din sistemul de sănătate publică.

Până acum, militarii britanici au ajutat la aranjarea zborurilor de repatriere, dar în situații de urgență aceștia ar putea fi angrenați în activități de sprijin a poliției și NHS. De asemenea, MoD ia măsuri pentru a atrage rezerviștii cu abilități cheie din nou în serviciul statului.

Secretarul Apărării, Ben Wallace, a declarat: „Bărbații și femeile forțelor noastre armate sunt gata să protejeze Marea Britanie și cetățenii săi de toate amenințările, inclusiv de COVID-19. Flexibilitatea și dedicația unică a acestora înseamnă că suntem capabili să oferim asistență în întreaga societate în acest moment. De la mine în jos, întregul minister al apărării și forțele armate sunt pregătite să treacă națiunea prin această pandemie globală”.

Șeful adjunct al operațiunilor din cadrul apărării, generalul maior Charlie Stickland a precizat: „Punerea unui număr mai mare de resurse umane într-o stare de pregătire ridicată și asigurarea personalului de rezervă ne oferă o mai mare flexibilitate pentru a sprijini serviciile publice, atunci când vor avea nevoie de asistența noastră. Forța de susținere în lupta cu epidemia, bazându-se pe oamenii de știință de înaltă calificare din cadrul DSTL și pe șoferii de tancuri cu oxigen, va face parte dintr-un efort întreg de a sprijini țara. Militarii noștri s-au angajat să mențină activitățile operaționale și să ofere orice sprijin pe care guvernul îl solicită”.

Totodată, ministerul apărării a anunțat, la 19.03.2020, că va depune la Camera Comunelor o declarație scrisă care va permite rechemarea rezerviștilor în activitate pentru a ajuta la combaterea efectelor pandemiei.

Sursă articol: army-technology.com

Sursă foto: ft.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.