Ministerul apărării din Marea Britanie a încheiat un contract, în valoare de 46 de milioane de lire sterline, pentru a extinde utilizarea sistemelui radar pentru localizarea armelor dezvoltate de Saab Mobile Artillery Monitoring Battlefield Asset (MAMBA).

Contractul încheiat între armata Marii Britanii și Saab Electronic Defense Systems va asigura utilizarea în continuare a capacităților operaționale de combatere a acțiunilor inamice, ce se afla în funcțiune încă din 20030, sprijinind operațiunile din Irak și Afganistan. Conform ministerului apărării de la Londra, contractul va permite menținerea în funcțiune a MAMBA până în 2026.

MAMBA este un sistem de radar contra-baterie dezvoltat inițial de Ericsson Microwave Systems în comun cu forțele armate norvegiene și suedeze. Este un radar mobil cu scanare electronică pasivă din spectrul electromagnetic al benzii C (4 GHz până la 8 GHz) și are ca principal rol detectarea țintelor de artilerie adverse.

Sistemul MAMBA furnizează semnale de avertizare avansate trupelor din prima linie, prin detectarea focurilor de armă lansate de inamic. Pe baza calculelor realizate de sistem, sunt stabilite priorități și sunt furnizate instrucțiuni pentru un răspuns eficient. În modul de control al focului, MAMBA urmărește proiectilele propriilor trupe și extrapolează punctele de impact. În modul senzor și avertizare, furnizează semnale de avertisment propriilor trupe pe baza datelor colectate despre acțiunile inamice.

Sursă articol și foto: armyrecognition.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.