Primul regiment al armatei Marii Britanii dedicat spațiului cibernetic a fost oficial înființat, ca parte a acțiunii ministerului apărării de a moderniza forțele militare. Obiectivul principal este acela de a consolida capabilitățile de răspuns la amenințărilor digitale aflate într-o permanentă creștere.

Crearea unității – Regimentul 13 Transmisiuni, face parte dintr-un proces de modernizare a armatei britanice, cunoscută sub numele de „Army 2020 Refine”, care include, printre altele, și crearea unei structuri care să conducă operații cibernetice, electronice și informaționale. Noua unitate are sediul la Blanford, în sud-vestul Angliei.

Regimentul 13 Transmisiuni este construit în jurul unui nucleu de aproximativ 250 de specialiști și are ca sarcină sprijinirea operațiilor armatei în plan intern și extern. Noua unitate va oferi, de asemenea, suport tehnic pentru un hub care va fi creat pentru testarea și implementarea capabilităților informaționale de ultimă generație.

Secretarul apărării, Ben Wallace, a declarat că înființarea unității reprezintă „un pas în modernizarea forțelor armate din Marea Britanie pentru războiul informațional. Atacurile cibernetice sunt la fel de mortale ca cele de pe câmpul de luptă fizic, așa că trebuie să ne pregătim să ne apărăm de toți cei care ne-ar face rău, iar Regimentul 13 Transmisiuni este un plus vital pentru această apărare”.

„Regimentul 13 va constitui baza noului centru de operații cibernetice și pentru securitatea informațiilor, care se va concentra pe protecția spațiului cibernetic al armatei și va colabora cu forțele aeriene și navale pentru a furniza rețele sigure pentru toate comunicațiile militare”, a mai declarat Ben Wallace într-un comunicat, la 04.06.2020.

Regimentul se află sub comanda Diviziei a 6-a, care este responsabilă de efectuarea operațiilor informaționale și de acordarea de sprijin în confruntările neconvenționale. De asemenea, din Divizia a 6-a mai face parte și Brigada 77, o unitate specializată în operații psihologice și război informațional.

Sursă foto: army.mod.uk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.