Forțele de poliție din Turcia au arestat șapte indivizi, printre care și un detectiv particular, sub suspiciunea că ar fi implicat în tranzacționarea de informații către serviciul de informații Mossad din Israel, conform Reuters.

Detectivul, anterior angajat în sectorul public, este suspectat că a colectat informații despre companii și persoane din Orientul Mijlociu aflate în Turcia, plasând dispozitive de urmărire și efectuând activități de supraveghere, a specificat agenția de informații turcă MIT.

Imagini video difuzate de Ministerul de Interne de la Ankara au prezentat operațiunile de percheziție desfășurate de poliție în locuințele din Istanbul, unde au fost confiscate arme, droguri și echipamente electronice.

Ministrul de Interne, Ali Yerlikaya, a subliniat pe platforma de socializare X: „Nu vom tolera niciodată activitățile de spionaj desfășurate pe teritoriul nostru. Vom captura fiecare individ și îi vom aduce în fața justiției.”

Israelul nu a emis încă nicio declarație oficială cu privire la operațiunea desfășurată în Turcia.

Conform MIT, detectivul turc a fost instruit de Mossad în capitala sârbă Belgrad și a primit plăți în criptomonede care nu au fost înregistrate oficial.

În luna ianuarie, un tribunal turc a dispus arestarea a 15 persoane și expulzarea altor opt, sub suspiciunea de legături cu Mossad și de acțiuni împotriva palestinienilor stabiliți în Turcia. În luna februarie, Turcia a reținut alte șapte persoane suspectate că ar fi furnizat informații către Mossad.

Foto: idsb.tmgrup.com.tr

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.