La data de 08.03.2022, amendamentul SNPPC la proiectul de lege de aprobare a OUG 130/2021, a fost admis în parte de Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaților.

Astfel începând cu luna februarie 2022, salariile de baza, soldele de funcție / salariile de funcție se majorează cu 1/4 din diferența dintre salariul de baza, solda de functie / salariul de funcfe prevazut de Legea cadru nr.153/2017, cu completările ulterioare, pentru anul 2022 și cel/cea din luna decembrie 2021.

Totodată începând cu data promulgării legii de aprobare a OUG 130/2021 se actualizează soldele de grad / salariului gradului profesional deţinut.

Amendamentul urmează să intre în de comisiile de raport apoi în plenul Camerei Deputaților.

Pe scurt vă prezentăm propunerile de impact pe salarizare personalului din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională:

  • acordarea începând cu 1 februarie 2022 a 1/4 din cele 2 tranșe restante. Adică jumătate dintr-o tranșă. Aproximativ 270 lei brut;
  • „dezghețarea” salariului/soldei de grad care să fie plătit în raport cu salariul de funcție în plată. Aproximativ 30-50 lei brut;
  • plata orelor suplimentare și pentru „alte categorii de personal” din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, nu numai polițiștilor. Cel mai probabil ne vom trezi cu o serie de angajați din sistem care brusc vor presta ore suplimentare pentru a beneficia de sporul de 75%.

VEZI textul Amendamentului admis la OUG 130 în Camera Deputaților

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.