În cadrul unui interviu pentru o televiziune de stat rusească, Antonov a declarat că SUA au transmis Kremlinului termenii negocierilor privind încheierea războiului.

Declaraţiile lui vin în contextul în care armata rusă nu reuşeşte să progreseze în zonele din estul Ucrainei. Acesta a sugerat că unii oficiali de la Kremlin sunt gata să renunţe la luptă, însă cei mai mulţi dintre aceştia nu sunt pregătiţi să capituleze.

Americanii ne împing spre negocieri, însă cu anumite condiţii. Am să spun doar trei dintre acestea. Prima este oprirea acţiunii militare ca parte a operaţiunii militare speciale. A doua este trimiterea trupelor noastre unde erau înainte de 24 februarie. A treia este regretarea tuturor lucrurilor pe care le-am făcut”, a declarat Antonov, în cadrul interviului, citat de Daily Mail.

Antonov a mai transmis că „În mod normal, noi spunem clar, ferm şi suntem siguri de asta – cel puţin diplomaţii ruşi care lucrează aici – că nu va exista o capitulare. Niciodată”.

Suntem convinşi – şi ar fi fost greu să spun asta fără certitudine – că toate obiectivele stabilite de comandantul suprem vor fi îndeplinite. Nu vom capitula şi nu vom da înapoi niciodată”, a continuat acesta.

Tocmai faptul că Antonov a specificat „cel puţin diplomaţii care lucrează aici” sugerează că există disensiuni la Kremlin faţă de invazia Rusiei în Ucraina.  De asemenea, referirea la preşedintele Putin prin „comandantul suprem” sugerează că strategia militară – destul de slabă până în acest moment – a fost realizată de liderii de top de la Kremlin.

Totodată, Antonov a declarat că diplomaţii ruşi se confruntă cu ameninţări cu violenţa fizică din partea americanilor, în contextul încheierii întâlnirilor faţă în faţă cu oficialii SUA: „Este ca o fortăreaţă. Practic, ambasada noastră lucrează într-un mediu ostil… Angajaţii ambasadelor primesc ameninţări, inclusiv ameninţări cu violenţa fizică. Agenţii serviciilor de securitate americane se plimbă pe lângă ambasada rusă, împărţind numere de telefon de la CIA sau FBI la care angajaţii (n.r. ai ambasadei Rusiei) pot suna pentru a stabili (n.r. privată) cu ei”, a mai spus acesta.

Sursă foto: moderndiplomacy.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.