Forțele navale ale Arabiei Saudite au distrus o ambarcațiune încărcată cu expozibili. Potrivit ministerului apărării saudit, ambarcațiunea a fost interceptată în largul portului Yanbu, la o distanță de 870 de kilometri vest de Riad, pe coasta Mării Roșii, potivit evz.ro.

„Un vas fără prezenţă umană la bord, încărcat cu bombe, a fost interceptat şi distrus în această dimineaţă”, menţionează ministerul apărării, într-un comunicat, publicat de agenţia oficială SPA.

Astfel, conform comunicării oficiale, forţele militare au distrus nava după ce au interceptat-o în cursul dimineții de marți (27.04.2021). Portul Yanbu este situat la aproximativ 1.000 km nord de frontiera cu Yemen.

„Unităţile navale au putut detecta şi urmări ambarcaţiunea încărcată cu bombe în apele Mării Roşii, în largul coastelor Yanbu”, se mai arată în comunicatul ministerului apărării.

Autoritățile din Riad au anunțat că vor deschide o anchetă cu privire la această acțiune, pe care nu a revendicat-o nimeni, dar pe care o consideră drept o tentativă de atac. Societatea de securitate maritimă Dryad Global a indicat pe Twitter că a primit informaţii potrivit cărora o navă a fost „atacată” în largul Yanbu. Dar a precizat apoi că nava „nu a fost implicată în incident” și ancheta va continua.

Incidentul din Marea Roșie intervine în contextul luptelor care se duc în Yemen. Confruntările armate s-au intensificat între forţele guvernamentale susţinute de Arabia Saudită şi rebelii houthi, aliaţi ai Iranului. În prezent, insurgenţii desfăşoară o ofensivă sângeroasă care are drept scop ocuparea regiunii Marib. Acesta este ultimul bastion al guvernului yemenit, situat în nordul ţării.

Adversari ai coaliţiei militare conduse de Arabia Saudită, care intervine în războiul din Yemen începând din anul 2015, houthi şi-au intensificat în ultimul timp loviturile cu drone şi cu rachete împotriva ţintelor saudite. Atacurile vizează în special instalaţii petroliere. De altfel, rebelii au utilizat şi în trecut ambarcaţiuni capcană împotriva regatului saudit.

Sursă foto:  scmp.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.