Rusia a desfășurat vehicule blindate și trupe suplimentare la granița cu Belarus, pe fondul unei escaladări fără precedent a tensiunilor dintre Moscova și Minsk.

Miercuri (05.08.2020), ministerul rus al apărării a raportat că peste 3.000 de militari și peste 800 de echipamente militare, inclusiv tancuri principale de luptă, se vor deplasa pe terenul de pregătire militară de-a lungul frontierei cu Belarus, arată Defence Blog.

„Au fost desfășurați peste 3.000 de militari din districtul militar occidental și aproximativ 800 de vehicule militare și echipamente speciale implicate în exerciții în terenurile de antrenament din regiunile Voronezh, Moscova, Bryansk, Belgorod, Smolensk și Kursk”, potrivit unui comunicat de presă.

În același timp, Belarus a lansat exerciții militare în apropierea graniței ruse. Armata belarusă a desfășurat, de asemenea, trupe suplimentare la granița cu Rusia în regiunea Vitebsk.

Liderul de la Minsk se teme că Rusia ar putea profita de instabilitatea din țară pentru a pune în practică un scenariu similar cu cel din Ucraina pentru a ocupa o parte a teritoriilor înaintea alegerilor prezidențiale din august.

Alexander Lukashenko, președintele țării din ultimii 25 de ani, a acuzat public Rusia și vestul de implicare în procesul electoral din plan intern. El a susținut săptămâna trecută că mercenarii ruși ar putea fi trimiși în Belarus pentru a organiza un „Maidan” – o referire la revoluția ucraineană din 2014 care a condus la răsturnarea președintelui de atunci, Viktor Ianukovici.

Sursă foto: defence-blog.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.