Aminteam zilele trecute de diverse achiziții ale MApN din domeniul tehnologiei, pe zona de monitorizare media pentru combaterea fake news, precum și pentru cumpărarea de servere și alte echipamente IT – drept un amplu proces de modernizare al Armatei.

Pornind de la inițiativa MApN de a achiziționa un sistem pentru combaterea fake news – un domeniu care pare că se pliază inclusiv pe specificul activității SRI (sau SIE), am decis să aruncăm o privire și asupra investițiilor SRI, pentru a vedea către ce zonă își canalizează instituția investițiile pe zona de IT.

Mult mai reduse ca număr (dar și mai puțin costisitoare) decât cele 33 de contracte ale MApN în domeniul tehnologiei informației și comuncației, în valoare totală de circa 100 de milioane de euro, sunt cele ale Serviciului Român de Informații pe același domeniu.

De la începutul anului, pe platforma de achiziții publice SEAP se regăsesc un număr de 5 anunțuri (două atribuite, trei în desfășurare) pentru încheierea de contracte în domeniul tehnologiei de către diferite unități ale SRI.

Un contract de „Furnizare stații de lucru, laptop și multifuncțională”, în valoare 534.566 RON, a fost atribuit firmelor ETA2U și Union Co, de către UM 0929, prin procedură de licitație deschisă.

Un alt contract ce a fost atribuit pe parcursul acestui an este cel al UM 0296, de această dată prin procedură simplificată și a vizat „Servicii de reinnoire subscriptii licente software”. Cu o valoare de 475.042 RON, contractul presupune obținerea de licențe pentru soft-uri precum Adobe Creative Cloud, Cisco Iron Mail, Acces Portal Virustotal, Cisco Umbrella Investigate Console, Carbon Black Protection etc., fiind atribuit următoarelor firme: Pragma Computers, Dataware Consulting, Verasys International, Datanet Systems, Dendrio Solutions și Stream Networks.

SRI mai are listate pe SEAP alte trei anunțuri aflate în desfășurare. Unul este publicat de UM 0221 pentru „Furnizare de camere video digitale la sediul autorității contractante”. Contractul are o valoare estimată de 483.193 RON și va fi atribuit prin procedură simplifcată și a fost publicat la 05.05.2020.

Alte două anunțuri în desfășurare sunt publicate de UM 0929, pentru un contract în valoare de aproximativ 1,3 milioane de RON ce are ca obiect „Furnizarea instrumente de diagnoză organizațională”, respectiv de circa 2,6 milioane de RON pentru „Furnizare echipamente hardware, licențe, instruire”, ambele urmând să fie atribuite prin licitație deschisă.

Sursă foto: bugetul.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.