Armata americană a anunţat vineri uciderea unui important lider Al-Qaeda, Abdul Hamid al-Matar, într-un atac cu dronă în Siria, informează AFP şi Reuters.

„Un atac aerian american efectuat astăzi în nord-vestul Siriei (n.r. regiunea Suluk) a ucis un lider important Al-Qaeda, Abdul Hamid al-Matar”, a declarat John Rigsbee, purtătorul de cuvânt al Comandamentului central al armatei americane (CENTCOM), potrivit unui comunicat.

„Înlăturarea acestui conducător important al Al-Qaeda va perturba capacitatea organizaţiei teroriste de a complota şi de a executa atacurile globale care ameninţă cetăţenii americani, partenerii noştri şi civili nevinovaţi”. Gruparea „foloseşte Siria ca bază de retragere pentru a se reface, a se coordona cu afiliaţii săi şi pentru a planifica operaţiuni în străinătate”, a adăugat Rigsbee.

Purtătorul de cuvânt nu a spus dacă atacul a fost efectuat ca răspuns la atacul de miercuri asupra bazei Al-Tanf, folosită de coaliţia antijihadistă în apropierea graniţelor cu Iordania şi Irak şi care nu s-a soldat cu victime.

Sursă foto: idependent.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.