Generalul (r) Marin Oană, în vârstă de 73 de ani, a fost găsit duminică seară (13.04.2020) decedat la casa de vacanță din Sărata-Monteoru, din județul Buzău.

Pentru că este vorba despre o moarte suspectă, ancheta a fost preluată de poliţiştii criminalişti. Trupul generalului Marin Oană a fost transportat la morga SML pentru necropsie. Potrivit poliţiei, uşa casei era încuiată pe dinăuntru, iar ferestrele nu au fost forţate.

Marin Oană, locotenent-colonel în timpul evenimentelor din decembrie 1989, a fost comandantul unei unități militare din București, care a trimis tancuri împotriva manifestanților din capitală în ziua de 21.12.1989.

O zi mai târziu, la 22.12.1989, acesta a fost desemnat să apere sediul Televiziunii Române de „teroriști”. Este bine cunoscut faptul că în zonă s-au înregistrat multe victime în timpul evenimentelor din ’89.

În 2012, magistrații Curții de Apel București i-au retras generalului titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției Române din decembrie 1989”. Potrivit zirae.com, care citează „Evenimentul Zilei”, judecătorii au apreciat că acesta „a acționat și a luptat contra manifestanților din decembrie 1989”.

Sursă foto: ziuaconstanta.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.