Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi o operaţiune militară în Ucraina pentru a apăra separatiştii din regiunea Donbas, situată în estul ţării. Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina, potrivit Agerpres. „Am luat decizia pentru o operaţiune militară”, a spus Vladimir Putin într-o declaraţie surpriză la televizor, cu puţin timp înaintea orei 03:00 GMT.

https://youtu.be/o1ESeMIjrSw

Președintele Biden a condamnat agresiunea. El a anunțat că se va întâlni joi cu șefii G7.

În cursul acestei dimineți au fost auzite focuri de armă în apropierea principalului aeroport din Kiev. De asemenea și în apropierea aeroportului Boryspil din Kiev, precum şi în alte locuri din capitala ucraineană, la scurt timp după ce Rusia a anunţat o operaţiune militară în Ucraina, a informat agenţia de ştiri Interfax, citând presa locală, transmite Agerpres.

Conducerea militaro-politică a Ucrainei este paralizată, trupele sunt complet demoralizate. Nici măcar nu au declarat război. „Războiul durează de o oră și jumătate și Forțele Armate ale Ucrainei au fost deja complet învinse”, spun surse citate de presa de la Kiev.

Surse militare declară că întreaga flotă ucraineană a fost distrusă.

un videoclip care pare a arăta o coloană de blindate și vehicule militare care intră în Ucraina din Belarus, pe la Senkivka, 230 de kilometri la nord de Kiev. Distanța pe șosea de capitala Ucrainei este de doar trei ore, iar coloana a fost văzută intrând în Ucraina în jurul orei 6:48 a.m., ora locală (care este și ora României).

Armata ucraineană confirmă atacurile, precizează că “Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei resping un atac aerian al invadatorului. Forțele de apărare ale statului sunt în plină pregătire de luptă. Situația este sub control. Informațiile despre debarcarea trupelor ruse la Odesa nu sunt adevărate.”

Pe pagina sa de Facebook, Armata Ucraineană anunță că a doborât cinci avioane rusești și un elicopter, în zona Luhansk. Informația nu a putut fi confirmată din alte surse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.