Elbit Systems a câștigat patru contracte de modernizare a unor aeronave și furnizare de sisteme electro-optice cu infraroșu și sisteme Brightnite pentru elicopterele IAR 330, anunță Adevărul.

Pentru unul dintre contracte, compania va integra sistemul SPECTRO XR™ a Elbit Systems pe elicopterele IAR 330, pentru a spori capacitățile operaționale ale Forțelor Navale Române. Acest contract, ca urmare a unei modernizări precedente reușite a elicopterelor IAR ale Forțelor Navale Române, se va realiza pe parcursul anului viitor.

În cadrul unui al doilea contract, Elbit Systems va furniza o suită completă de război electronic (EW), inclusiv un receptor de avertizare radar (RWR), un sistem de avertizare cu laser (LWS), un sistem de avertizare cu rachete infraroșu (IR MWS) și un sistem de distribuire a contramăsurilor (CMDS). Sistemele vor fi livrate unui furnizor național pentru instalarea și integrarea pe șase elicoptere PUMA, cu o opțiune pentru încă șase elicoptere în viitor. Contractul este o cerere care vine în continuarea unor sisteme EW precedente, care sunt deja instalate pe alte platforme ale Forțelor Armate Române. Acesta va fi realizat pe o perioadă de trei ani.

Compania va furniza, de asemenea, ca parte a unui al treilea contract, sisteme de afișare și urmărire de tip HDTS de la Elbit Systems, sisteme electro-optice SPECTRO XR și un pachet de misiune pentru aeronave, care include ecrane inteligente, hărți digitale și sisteme de recunoaștere.

Elbit Systems va furniza, de asemenea, sisteme Brightnite™ către IAR Brașov, pentru elicopterele Puma 330 SAR ale Forțelor Aeriene Române. Acest contract va fi derulat pe o perioadă de doi ani.

Sistemul electro-optic SPECTRO XR multi-spectral reprezintă un salt înainte în ceea ce privește capacitățile complexe de informații, supraveghere, achiziție de ținte și recunoaștere. Potrivit pentru complexitatea operațională de astăzi, sistemul este conceput pentru supravegherea cu rază de acțiune extinsă pe timp de zi și de noapte, în diferite condiții meteorologice. De asemenea, oferă capacități de scanare continuă a țintelor pentru o mai bună cunoaștere a situației opertaționale.

Elbit Systems – un exemplu de cooperare industrială între România și Israel

Elbit Systems este cea mai importantă companie din industria de armament din Israel.

Este o companie internațională high-tech, care derulează proiecte în domeniul apărării, securității și în domeniul civil în întreaga lume.

Prin subsidiarele sale din toată lumea, Elbit Systems produce sisteme în domeniul aerospațial, terestru, naval, precum sisteme de comandă-control, comunicaţii, computere, informaţii, supraveghere şi recunoaştere (C4ISR), avioane fără pilot, sisteme spațiale electro-optice, sisteme electro-optice avansate, Electronic Warfare (EW), SIGINT, sisteme de transmitere de date și comunicații, sisteme radio și cibernetice și muniții.

De asemenea, compania își concentrează eforturile pe modernizarea platformelor actuale, dezvoltând noi tehnologii pentru apărare, securitate națională, aplicații civile, cât și pe furnizarea de servicii de suport, inclusiv training și sisteme de simulare.

Elbit Systems a participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a Armatei Române: pentru forțele aeriene – (MIG-21 Lancer, PUMA-Socat, IAR-99 Șoim, EW-C130), pentru forțele terestre (LAROM, Pirahna), pentru forțele navale (Puma-Naval și simulatoare navale), etc.

Pentru a onora contractele încheiate cu Ministerul Apărării Naționale, Elbit Systems, în calitate de acționar unic, a pus bazele a patru unități de producție românești:

Simultec (Măgurele) – Produce simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, dezvoltă programe software și integrare hardware.

A/E Electronics (Bacău) – Produce și testează subansamble electronice, cu destinație militară și civilă

Elmet (Bacău) – Produce sisteme și subsisteme electromecanice, printre care și turele cu echipaj și telecomandate (12,7mm/25mm/30mm)

Elmet (Măgurele) – Unitate de producție pentru sisteme terestre, care va funcționa ca centru de producție și integrare pentru turelele și stațiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar și ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte țări.

Foto/video: Elbit Systems

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.