Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a aprobat joi (02.07.2020) rechemarea în activitate a 500 de militari rezerviști pentru a sprijini armata (IDF) în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Decizia a fost luată în urma unor noi evaluări referitoare la evoluția pandemiei. Majoritatea trupelor vor fi folosite ca personal la 10 hoteluri pe care ministerul intenționează să le redeschidă pentru a adăposti oameni cu simptome ușoare sau care necesită carantină preventivă, a declarat biroul de presă al ministrului Gantz într-un comunicat, arată The Times of Israel.

De asemenea, Comandamentul Frontului Național al IDF a fost instruit să înființeze sedii într-o serie de orașe israeliene pentru a ajuta la distribuirea informațiilor către rezidenți și pentru a putea muta în siguranță pacienții cu coronavirus în spitale și hoteluri.

În plus, Parlamentul israelian (Knesset) a adoptat miercuri (01.07.2020) o lege care permite guvernului să utilizeze serviciul de securitate internă, Shin Bet, pentru localizarea persoanelor infectate cu noul coronavirus, al căror număr se află pe o pantă ascendentă.

Legea limitează totuşi utilizarea tehnologiilor de supraveghere ale Shin Beth la o perioadă de trei săptămâni, până la 22 iulie, şi la cazurile „care nu pot fi supravegheate în alt mod”.

Sursă foto: teletrader.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.