Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, în timpul repetiţiilor pentru parada de Ziua Naţională, că a recepţionat al doilea lot de transportoare Piranha 5, potrivit Monitorul Apărării.

„Recepţia calitativă a unui nou lot format din 32 de transportoare blindate PIRANHA V s-a finalizat, produsele fiind supuse la verificări prin tragere în poligoane aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, atât în scenarii statice, cât şi în scenarii dinamice, verificări referitoare la mobilitate şi capacitate de trecere, precum şi verificări ale sistemului de comunicaţii şi informatică.” arată MApN.

Noul lot de transportoare blindate PIRANHA V a intrat în dotarea Batalionul 20 Infanterie „Dolj”, recepţia cantitativă a acestora realizându-se în data de 5 noiembrie, la sediul batalionului din Craiova. Cele 32 transportoare PIRANHA V care au intrat în dotarea Batalionului 20 Infanterie reprezintă al doilea lot din programul de înzestrare şi vor fi folosite în cadrul misiunilor pe care Scorpionii Negri le vor avea de îndeplinit.

Primele 36 de transportoare blindate Piranha 5 au fost recepţionate, cu o întârziere de aproape doi ani, la începutul lunii octombrie 2020, pentru a ajunge la beneficiarii finali, Scorpionii Roşii de la Craiova, după ce au trecut cu bine de etapa recepţiei calitative la Uzina Mecanică Bucureşti.

România a contractat 227 de transportoare Piranha 5, din care 197 ar trebui să fie asamblate în România, la UMB, pentru aproape 900 milioane de euro. Contractul a fost semnat la începutul anului 2018, iar la începutul anului 2019, primele 36 de produse ar fi trebuit să fie livrate.

 Conform unui răspuns al Ministerului Apărării Naţionale pentru Monitorul Apărării şi Securităţii, instituţia militară a semnat doar primul contract subsecvent, de 94 de vehicule, pentru care s-a plătit avansul de 111 milioane de euro.

Sursă foto: Digi24

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.