Guvernul estonian a alarmat, miercuri, 1.700 de militari în rezervă pentru un exerciţiu inopinat care include instalarea unui gard de sârmă ghimpată de-a lungul a 40 km de graniţă cu Federaţia Rusă, arată Reuters, citat de Monitorul Apărării.

Acţiunea are loc pe fondul intensificării crizei migranţilor din Belarus care doresc să intre în ţările membre ale UE.

Exerciţiul de alarmare va dura până pe 25 noiembrie şi testează reacţia de răspuns a rezerviştilor şi lanţul de comandă în cadrul structurilor de securitate şi apărare.

Pe cei 40 de km de graniţă cu Rusia, unde va fi instalat gardul, riscul trecerilor ilegale este foarte mare, au anunţat grănicerii estonieni.

„Ce se întâmplă în Polonia, Lituania şi Letonia ne arată că trebuie să ne întârim situaţia de la graniţă,” a declarat şeful poliţiei de frontieră, Elmar Vaher, conform Reuters.

Poliţia de frontieră poloneză a declarat marţi că migranţii care au forţat punctul de trecere de la Kuźnica-Bruzgi se comportă „agresiv”, aruncând cu pietre şi diverse obiecte în serviciile poloneze.

„Pentru a preveni trecerea ilegală a frontierei, au fost folosite tunuri cu apă împotriva străinilor agresivi”, au trasmis autorităţile poloneze.

Sursă foto: icds.ee

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.