Agenția principală de informații externe din Franța și-a exprimat frustrarea cu privire la calitatea generală precară a candidaților, pe fondul încercărilor de a-și extinde personalul cu 20% în următorii ani. Direcția Generală de Securitate Externă (DGSE), este echivalentul CIA în SUA, MI6 în Marea Britanie sau Mossad în Israel și, la fel ca acestea, are ca sarcină culegerea de informații secrete din zona politică, militară, economică și din orice al domeniu din țări străine.

În ultimul deceniu, DGSE aproape și-a dublat aproape personalului. În 2008, a avea un număr de circa 4.500 de angajați. Până în 2019, personalul său a crescut la peste 7.000, printre care mii de ofițeri operativi care acționează în secret în străinătate. Anul trecut, agenția a anunțat că intenționează să crească dimensiunea personalului la 8.500 până în 2022.

Pentru a face acest lucru, a lansat o campanie de recrutare fără precedent, pe care experții francezi în securitate au descris-o ca fiind puțin revoluționară. DGSE a trimis recrutori la târguri de job-uri din toată Franța – mai ales la universități – și a început să își publice posturile vacante online, în principal pe YouTube și LinkedIn.

În urma eforturilor sale, agenția a spus că a primit 400 de cereri pentru 14 posturi care au fost anunțate în ianuarie. Dintre cele 14 poziții, 10 au necesitat cunoaștere avansată și înțelegerea afacerilor externe și elementelor de geopolitică, două au căutat candidați cu expertiză administrativă, iar alte două poziții au vizat persoane ce vorbesc fluent limba arabă.

Dar, potrivit ziarului britanic The Times, agenția de spionaj franceză s-a străduit destul de mult să ocupe funcțiile. Joi (07.05.2020), ziarul a citat un raport al DGSE, care spunea că performanța candidaților în timpul procesului de selecție „a dezvăluit deficiențe critice”. Candidații au apărut la interviuri nepregătiți, iar nivelul lor de cunoștințe, așa cum s-a demonstrat în interviuri, a fost „inacceptabil pentru cineva care dorește să se înscrie în rândurile DGSE”.

Raportul a mai precizat că 12 din cele 14 posturi au fost ocupate în cele din urmă. Celelalte două posturi – care necesită fluență în limba arabă – rămân vacante „din lipsă de candidați potriviți”, a remarcat The Times.

Sursă foto: bbc.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.