Serbia nu va trimite arme și echipamente în Rusia, în ciuda așteptărilor Moscovei de a sprijini războiul împotriva Ucrainei, potrivit The Defense Post.

Informația a fost dezvăluită de Kyrylo Budanov, șeful Serviciului Militar de Informații (GUR) al Ministerului Apărării din Ucraina, în cadrul unui interviu pentru voanews.com.

Kyrylo Budanov
Kyrylo Budanov, șeful Serviciului Militar de Informații (GUR) al Ministerului Apărării din Ucraina

Potrivit lui Budanov, Belgradul a refuzat să transfere arme în Rusia, lăsându-l președintelui Vladimir Putin cu opțiuni limitate de a-și reface stocurile.

„Rusia încearcă doar să cumpere orice de oriunde – pentru că problemele lor sunt într-adevăr semnificative. Serbia, pentru care toată lumea din Rusia avea mari speranțe, a refuzat să le trimită arme„, a declarat Budanov.

Negocieri de aprovizionare cu arme

De când invazia Ucrainei de către Rusia a început în februarie anul trecut, rapoartele au indicat că forțele invadatoare continuă să sufere pierderi semnificative pe pământul ucrainean.

Rusia încearcă să cumpere orice de oriunde – pentru că problemele lor sunt într-adevăr semnificative”, a spus Budanov.

Singura țară pe care Moscova se bazează acum este Iranul, care a trimis deja drone sinucigașe pentru a pătrunde în apărarea antiaeriană a Ucrainei.

Au existat rapoarte că venea ceva din Coreea de Nord, dar nu avem nicio confirmare în acest sens”, a mai declarat Budanov.

Potrivit şefului Serviciului Militar de Informații (GUR), există anumite eforturi întreprinse de Rusia pentru a cumpăra arme prin intermediul unor țări în curs de dezvoltare pentru a continua să înarmeze soldații ruși.

Acum încearcă cu Myanmar. Vom vedea ce va rezulta în timp. Dar, de fapt, în ceea ce privește furnizarea de arme, Rusia se limitează la Iran. Asta începând de astăzi„.

SUA amenință China cu sancțiuni dacă ajută Rusia cu arme sau muniții

Statele Unite nu vor ezita să sancţioneze companiile şi persoanele chineze implicate în astfel de operaţiuni, în cazul în care vor derula operațiuni de furnizare de armament sau muniţii Rusiei, a transmis secretarul american de stat Antony Blinken.

Ceea ce pot spune este că am avertizat foarte clar China asupra implicaţiilor şi consecinţelor de a da curs furnizării acestui sprijin” letal pentru Moscova, a semnalat Blinken, potrivit agenţiei EFE.

De exemplu, nu vom ezita să luăm măsuri împotriva companiilor chineze sau persoanelor care încalcă sancţiunile noastre sau se implică într-un alt mod în sprijinirea efortului de război al Rusiei„, a indicat secretarul american de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.