Erdogan a declarat că „va exista un preț” de plătit dacă SUA nu vor furniza Turciei avioane de luptă F-16 pe care le solicită în schimbul unei plăți făcute pentru avioanele de război F-35.

„În ceea ce privește F-16, le vrem de la voi, dar nu le-aţi dat. Inițial, aveați de gând să furnizați F-35, dar nu v-aţi ținut de cuvânt. Deși am plătit aproximativ 1,4 miliarde de dolari, nu ați dat nimic în schimb. Dacă nu oferi nimic în schimb, atunci aceasta va plăti consecințele”, a declarat Erdogan, citat de presa turcă, scrie evz.ro.

Declarațiile președintelui turc vin în urma unei declarații făcute de ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu la începutul acestei luni, potrivit căreia Ankara așteaptă aprobarea SUA pentru ca avioanele de luptă F-16 să fie livrate Turciei.

Răspunsul americanilor nu a întârziat să vină, prin vocea senatorului Robert Menendez, președinte al Comitetului pentru Relații Externe a Senatului SUA (SCFR), care a afirmat că se opune propunerii de vânzare a noilor avioane de către administrația Biden.

„Până când Erdogan nu încetează cu amenințările, şi nu îmbunătățește situația cu privire la drepturile omului acasă și nu începe să se comporte ca un aliat de încredere, nu voi aproba această vânzare”, a subliniat Menendez.

Sursă foto: tccb.gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.