Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a afirmat că ministerul pe care îl conduce va pune în discuţie „foarte rapid” ceea ce el numeşte „un nucleu de trei legi” în acest domeniu, anunță Europa FM.

„Este vorba de un pachet de legi privind apărarea naţională, care sunt în consultare de mai multă vreme, care sunt în acest moment gata în cea mai mare măsură. Legea privind apărarea cyber, alte legi care ţin de zona Apărării, un întreg pachet de legi. Cred că este nevoie acum, pentru a putea să realizăm toate procedurile, inclusiv legate de prezenţa înaintată în această zonă, este nevoie de un cadru legislativ complet”, a declarat Dîncu.

El a spus că, cel mai probabil, proiectele legislative vor intra în dezbatere publică.

„Cred că avem un nucleu de trei legi care sunt fundamentale şi pe care le vom pune în discuţie foarte rapid. În general, legile au fost în dezbatere publică în anii trecuţi, dar evident că nicio lege importantă nu poate să ocolească dezbaterea publică, inclusiv legile Apărării”, a detaliat el.

De asemenea, a arătat că forma adoptării depinde de conţinutul legilor.

„În funcţie de substanţa acestor legi, vom vedea dacă este nevoie de procedură de urgenţă. Nu am stabilit încă modalităţile, suntem în momentul în care facem o ultimă revizie împreună cu toate ministerele a acestor legi şi vom vedea urgenţa lor, vom vedea completitudinea lor din perspectiva situaţiei de acum şi vom stabili exact şi procedurile de promovare. Sunt legi care se referă la Apărare, la pregătirea populaţiei pentru apărare şi mai sunt şi alte legi”, a punctat Vasile Dîncu la Europa FM.

Proiectele de lege ale Apărării sunt în faza consultărilor finale cu toți cei implicați, după ce au fost amânate încă din mandatele de președinte al lui Traian Băsescu.

Normalitatea începe să apară în Sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională. Recent, am fost luați prin surpridere de inițiativa ministrului apărării, Vasile Dîncu, care a finalizat procedurile de declasificare a normelor ce vizează salarizarea personalului propriu. Practic, de la momentul apariției Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu toate Anexele asociate familiilor ocupaționale, se impunea ca toate normele cu privire la modul de aplicare a legii să fie publice.

1 COMENTARIU

  1. Este rușinos să scrieți articole în care nu comunicați nimic concret. Că va face un set de legi, că ele sunt importante, că au fost amânate în perioada lui Băsescu. Chiar nu știți ce întrebări să adresați unui interlocutor? Lăsați-vă de meserie, este jenant să te numești jurnalist și să scrii astfel de articole!!!

  2. O lege privind salarizarea si pensiile, care sa nu se mai modifice dupa cum vrea fiecare partid care vine la guvernare? Pe când?

    • Din păcate orice lege poate să fie schimbată parțial sau total cu o altă lege. Nimeni nu poate da asigurări că o lege avantajoasă acum nu o să fie modificată sau abrogată de o altă majoritate politică. Nimeni! E doar o chestiune de bun simț. Nu e normal să te legi de un segment de nici 100.000 de cetățeni „buni la toate”, așa cum e Cenușăreasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.