În 2023, Airbus Helicopters a înregistrat 410 comenzi brute (net: 393), evidențiind o redresare progresivă a pieței, cu o performanță puternică în acest an pentru elicopterele bimotor ușoare și medii. Comenzile au venit de la 179 de clienți din 47 de țări. Compania a livrat 346 de elicoptere în 2023, ceea ce a dus la o cotă preliminară de 54% din piața civilă și parapublică.

„Comenzile primite de Airbus Helicopters în 2023, în creștere cu aproximativ 10% în unități în comparație cu 2022, evidențiază avansul său stabil în ciuda actualului context global de inflație și instabilitate geopolitică”, a declarat Bruno Even, CEO Airbus Helicopters. „Este, de asemenea, o dovadă a flexibilității produselor noastre atât pe piața de aeronave civile, cât și militare și aș dori să le mulțumesc clienților noștri deoarece continuă să aibă încredere în Airbus Helicopters pentru misiunile lor critice”, a adăugat el.

2023 a fost un an cu multe premiere, cu primul zbor al demonstratorului DisruptiveLab, care prezintă o nouă arhitectură aerodinamică menită să reducă consumul de combustibil, și primul zbor al NH90 Sea Tiger, elicopterul antisubmarin de ultimă generație pentru Marina germană. De asemenea, compania a primit un nou membru în familia Airbus, când Marina spaniolă a primit primele elicoptere H135.

„Apărarea și securitatea reprezintă una dintre prioritățile strategice ale Airbus Helicopters și continuăm să inovăm și să ne dezvoltăm pentru a crește capabilitățile de misiune pentru clienții noștri. Faptul că Forțele Armate germane au semnat cel mai mare contract pentru H145M (până la 82 de elicoptere ușoare de atac) la sfârșitul anului 2023 este o dovadă în acest sens. În ceea ce privește dezvoltarea, H175M a efectuat cu succes demonstrații de zbor în condiții extreme de căldură și înălțime în deșertul din Arabia Saudită, în timp ce VSR700 și-a demonstrat performanța în timpul testelor pe mare de pe o fregată multi-misiune a Marinei franceze. De asemenea, continuăm să ne extindem portofoliul de UAS-uri prin achiziția Aerovel, ceea ce ne va permite să oferim clienților noștri capabilități suplimentare de misiune prin asocierea sistemelor ”cu echipaj” – ”fără echipaj”, a continuat Even.

Contractele de asistență globală și oferta HCare au continuat să fie apreciate în 2023 atât de clienții civili, cât și de cei militari. 140 de elicoptere noi au fost acoperite de contracte ”by- the-hour”, crescând astfel numărul total de elicoptere la 2.760.

Inovația și sustenabilitatea au rămas un obiectiv important pentru companie, care a continuat să investească în demonstratoare menite să propulseze planul său de decarbonizare și să îmbunătățească siguranța aviației. Laboratorul FlightLab al Airbus Helicopters a testat cu succes un sistem electric de control al zborului care a permis înlocuirea tuturor celor trei comenzi convenționale ale pilotului cu o singură manșă de pilot, o premieră în industria elicopterelor. În urma acestor teste de zbor FBW reușite, Airbus Helicopters, în parteneriat cu Airbus UpNext, a putut testa caracteristici autonome avansate pentru a simplifica pregătirea și gestionarea misiunilor, pentru a reduce volumul de muncă al pilotului de elicopter și pentru a spori siguranța.

„În același mod în care DisruptiveLab va fi folosit pentru a testa hibridizarea pentru elicopterele cu un singur motor, am inaugurat PioneerLab cu scopul de a testa hibridizarea pentru aeronavele cu două motoare, precum și pentru a introduce materiale bio. De asemenea, am început asamblarea CityAirbus NextGen în Donauwörth și am încheiat anul cu prima pornire a acestuia. De asemenea, am crescut la 10% utilizarea SAF pentru programele de zboruri de test, instruire, livrări și zboruri de convoiaj în Marignane și Donauwörth și vom continua să extindem acest lucru la celelalte locații ale noastre în 2024”, încheie Even.

Rezultatele financiare ale Airbus pentru întregul an 2023 vor fi publicate la 15 februarie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.